Snackle yster foto eiendom van Hannetjie Pretorius |
Snackle yster foto Koekoes http://www.facebook.com/ResepteRecipes |
Die Snackle resep wat nog saam die snackle ysters uitgekom het |
1 eier
125 ml water
250 ml gesifte meelblom
125 ml melk
1 ml sout
1/2 ml peper
Klits eier, melk en water saam.
Voeg droë bestandele by vir n lopende beslag en klits deeglik.
Mengsel voldoende vir +- 60 doppies.
Dit kan in die yskas bewaar word vir n redelike tydperk.
Gebruik n kastrol net wyd genoeg vir een of meer snackles.
Vul met kook olie om vormpies te bedek en verhit met snackle daarin.
Skud oortollige olie af wanneer snackle uitgehaal word (met te min olie sal deeg aan vormpies kleef).
Druk snackle in deegmengsel maar verhoed dat deeg oor boonste rand van die vorms gaan en plaas terug in warm olie vir +- 25 sekondes.
Doppies is ligbruin en bros wanneer gaar.
Hierna hoef snackle nie elke keer in olie geplaas te word voordat dit in deegmengsel gedruk word nie.
As snackle te gou uit deeg gehaal word of as olie te warm is, sal die deeg afval.
Plaas doppies op n afkoelrak op absorberende papier.
Gebruik n vurk om gaar doppies uit olie te verwyder of die wat aan vormpies kleef mee af te druk.
Ek het die doppies al gevries met sukses nadat ek dit mooi verpak het in tupperbakke vir n maand lank.
Sorg net wanneer jy dit wil ontvries om dit uit die bakke te haal sodat dit nie in aanraking kom met die waterdruppels wat maar altyd ontstaan aan die bak wanneer dit met die warm lug in aanraking kom nie, anders word dit pap.
1½ kop koekmeel
1 eier
1 tl bakpoeier
½ kop melk
1 kop water
Sout en peper
METODE:
Meng al die bestandele saam.
Maak ystertjie baie warm in olie,
Druk in meelmengsel (bietjie dikker as pannekoek deeg) en Dan weer terug in warm olie.
Braai tot ligbruin en dreineer op papier.
Hannetjie Pretorius
Hier is my snackle yster wat ek al jare het.
SNACKLE RESEP wat saam met die yster uit gekom het
Bron: Snackle Boekie
KLITS:
1 eier, half koppie water
half koppie melk,
1 koppie meel en
'n knippie sout saam vir ongeveer 50 doppies
Sit yster in olie op die stoof en begin dan om die degie aan te maak die werksoppervlak reg te kry begin bak as hy warm is.
Onthou net om 'n bak te gebruik wat breed genoeg is vd snackle om in te pas!
Bron: Snackle Boekie
Snackle Resep vir sout vulsels - Corne Van Zyl
1 eier
1/2 kop melk
1/2 kop water
Knippie sout en peper
1 kop hoogvol meel
Metode
Klits eier melk en water goed saam. Voeg meel sout en peper by. Klits verkieslik met ‘n elektriese klitser totdat mengsel goed gemeng is. Indien die mengsel te dik is kan jy nog bietjie water byvoeg.
Indien verkies kan 1/2 tl Marmite in koue water opgelos word en by die beslag gevoeg word vir ekstra smaak. Jy kan ook vleisekstrak of kerrie en asyn na smaak bygooi indien verkies.
Hierdie mengsel maak ongeveer 2 – 3 dosyn doppies.
Snackle resep vir soet vulsels
Meng soos bogenoemde mengsel maar laat die peper weg en voeg suiker by na smaak. Indien die beslag te dun is kan jy klein bietjie meel byvoeg.
Vir die wat nie weet hoe om die Shacke te gebruik nie: Gebruik Snackle so:
Verhit olie in ‘n kastrol wat wyd genoeg is vir Snackle om in te pas. Olie moet so ongeveer 10 – 15cm diep wees. Dis belangrik om die Snackle en die olie tesame te verhit. Verwyder die Snackle uit die olie en laat oortollige olie afdrup. Druk Snackle in die deeg en beweeg rond totdat die deeg aan die vormpies vasklou. Die deeg moenie oor die rand van die vorms loop nie. Jy kan ook oortollige olie aan ‘n lap of kombuispapier afvee maar moenie te veel verwyder nie anders gaan die doppies aan die vormpies vassit as hulle gaar is. Sit nou Snackle met deeg terug in die olie vir ongeveer 20 – 30 sekondes. Die doppies is ligbruin en bros as hulle gaar is. As die doppies effens vassit kan jy dit liggies met ‘n vurk afdruk. Die olie moet redelik warm wees maar ook nie te warm nie anders sal die doppies geneig wees om te brand en pap te word.
Wanneer die deeg te min word om die Snackle daarin te doop, gooi die deeg uit in 'n koppie. Verwyder die middelste vormpie (kan gewoonlik afgeskroef word) en doop dan eers die voorste en dan die agterste vormpie in die deeg en bak dan in olie.
BELANGRIK: Moenie die Snackle oplig om te sien wat aangaan of wanneer jy dit uit die olie haal nie anders val die doppies dalk af in die olie. Help die middelste vormpie effens met 'n vurk en draai die Snackle onderstebo en laat die oortollige olie afdrup
Resep en foto’s met vergunning van: Alberta van Wyk wat dit op www.foodloverrecipes.co.za geplaas het. |
Na aanleiding van die doppie ystertjies waaroor almal deesdae praat, het ek gou vanoggend dit getoets.
Ek het my gewone snackle resep vir beide gemaak:
Snackle Resep
(Hierdie resep kan ook halveer word)
2 Eiers
2 Koppies Koekmeel
1 Koppie Water
1 Koppie Melk
Knippie Sout
Terwyl yster in kookolie warm word, Meng alles saam tot glad en bak. Doop die warm yster wat jy bietjie afgevee het om van die oortollige olie ontslae te raak driekwart in die deeg en dan in die warm olie. Bak tot goudbruin en dreineer op koerant papier of kombuis rol. Laat afkoel en vul na keuse so n uur voor opdiening anders raak die doppies pap.
Ek het 36 Snackle doppies en 34 Rossette doppies met bogenoemde beslag gemaak.
Die Snackle doppies gaan ek met sout vulsel vul en die Rossette doppies met stroop en versiersuiker bo-oor sif
Resep en foto’s met vergunning van: Alberta van Wyk wat dit op www.foodloverrecipes.co.za geplaas het.
Resep en foto’s met vergunning van: Alberta van Wyk wat dit op www.foodloverrecipes.co.za geplaas het. |
Resep en foto’s met vergunning van: Alberta van Wyk wat dit op www.foodloverrecipes.co.za geplaas het. |
VULSELS 1
Gerookte hoender fyn gemaak
Tamatie baie fyn gesny
Komkommer baie fyn gesny
Mayonnaise
Mosterd
Sout & Swartpeper
Meng alles saam en vul die doppies
VULSEL 2
Tuna
Sandwich Spread
Mayonnaise
Swartpeper
MELKTERTVULSEL VIR SNACKLES
750 ml Melk
40ml botter
Bring tot kookpunt
3 eiers, geskei en Wit styf geklits
45ml maizena
45ml meelblom
42ml Melk
Meng eiergele by bogenoemde 3 bestanddele
Roer dit by kokende Melk
Voeg Dan 1Kop suiker en Sout by
Verwyder Van stoof en Roer styfgeklopte eierwitte by.
Skep in doppies
Strooi kaneel Oor.
Tips:
Ester van Vuuren .....my mama het n half teelepel asyn by gesit doppies het vars en hard gebly. Deel ouma Gerrie se hartsgeheim vir snackles..sy was n groot kokkedoor met kook en bak..
Snackle yster |
|
|
Snackle yster. Die een is gekoop by West Pack |
Resepte Blog http://lekkerresepte.blogspot.co.za
English Recipes Blog http://recipes-english.blogspot.co.za
ePosVriende blog http://eposvriende.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/ResepteRecipes
Recipes – with the word.doc
http://groups.yahoo.com/group/english_recipes
Subscribe: english_recipes-subscribe@yahoogroups.com
Resepte in Afrikaans – met die Word.doc
http://groups.yahoo.com/group/resepte
Subscribe: resepte-subscribe@yahoogroups.com
No comments:
Post a Comment