GEMMERBIER
As jy weer een Saterdagoggend opstaan, slaan dit vinnig aanmekaar en by vanaand drink jy rustig jou gemmerbier.
Dis so mooi as die rosyne uitdy en boontoe kom in die bottel. J
Jy moet n emmer he met n deksel wat dig sluit.
En begin al die lee plastiek koeldrankbottels bymekaar maak.
BENODIG:
7 x 750 ml louwarm water
5 x 250 ml witsuiker
10 ml Lennons Jamaika-gemmer ( koop by jou supermark of by die apteek)
10 ml kitsgis ( 1 pakkie)
40 rosyne
Meng die kitsgis en 10 ml suiker in n houer
Gooi 125 ml louwater op die suiker/kitsgis mengsel.
Laat dit eenkant staan.
Resep van Marindakook.com
Gemmerbier (Bets)
Meng 1 Koekie Suurdeeg met 1 liter bloed lou water.
Gooi die volgende in ‘n emmer en meng:
14 Liter water
6 E gemmers
3 of 4 hande vol rosyne
2E Kremetart
2.5kg suiker
As die suurdeeg bietjie begin “borrel” meng met die res van die bestandele en laat staan vir 2 dae om te gis.
Syg (Sif) deur ‘n doek.
Gooi in glas bekers or lee koeldrank bottels en verkoel.
Baie belangrik: Onthou om die prop styf toe te draai nie.
Die prop moet net liggies op die bottel wees.
Die gemmerbier bou gas op.
Gemmerbier (Bets)
Meng 1 Koekie Suurdeeg met 1 liter bloed lou water.
Gooi die volgende in ‘n emmer en meng:
14 Liter water
6 E gemmers
3 of 4 hande vol rosyne
2E Kremetart
2.5kg suiker
As die suurdeeg bietjie begin “borrel” meng met die res van die bestandele en laat staan vir 2 dae om te gis.
Syg (Sif) deur ‘n doek.
Gooi in glas bekers or lee koeldrank bottels en verkoel.
Baie belangrik: Onthou om die prop styf toe te draai nie.
Die prop moet net liggies op die bottel wees.
Die gemmerbier bou gas op.