TURKSVY KONFYT
Ek het die resep reg uit die Kook en Geniet gaan haal, maar het astrant 'n bietjie komynsaadjies en suurlemoensap bygevoeg. Heerlik!
500 g geskilde turksvye
2 koppies suiker
2 ¼ koppies water
2 eetlepels suurlemoensap
1 teelepel komynsaad
Knypie sout
METODE:
Sit die suiker en water in 'n pot en bring tot kookpunt. Plaas dan die turksvye, suurlemoensap en komyn by die stroop. Kook stadig vir so ¾ uur tot sag en deursigtig. Bottel en bêre.
Bron: Rapport / Anel Potgieter
URKSVY KONFYT
Skil 1 kg ryp turksvye dun af en sny dit in klein stukkies op.
Voeg 625 ml water by.
Verhit dit tot kookpunt en kook dit 'n kwartier lank met die deksel op.
Haal die kastrol van die stoof af.
Voeg 375 g witsuiker, die sap van 'n halwe suurlemoen, 1 knoets gekneusde, gedroogde gemmerwortel en 'n knippie sout by die warm turksvymoes.
Verhit die mengsel stadig tot kookpunt en roer dit aan die begin totdat al die suiker opgelos is.
Kook dit oor matige hitte totdat die konfyt helder en dik is.
Verwyder die gemmer en gooi dit weg.
Sep die skuim af.
Bottel dit warm en verseël dit wanneer afgekoel.
BRON:Labels: Inmaak / Preserveer resepte
TURKSVY FYNKONFYT: [MAAK TUIS EN NEEM SAAM]
Skil 1kg ryp turksvye dun af en sny dit in klein stukkies op.
Voeg 625ml water by, verhit dit tot kookpunt en kook dit 'n kwartier lank met die deksel op.
Haal die kastrol van die stoof af.
Voeg 375g wit suiker, die sap van 'n halwe suurlemoen, 1 knoets gekneusde, gedroogde gemmerwortel en 'n knippie sout by die warm turksvymoes.
Verhit die mengsel stadig tot kookpunt en roer dit aan die begin totdat al die suiker opgelos is.
Kook dit oor matige hitte totdat die konfyt helder en dik is. Verwyder die gemmer en gooi dit weg.
Skuim die konfyt af, indien nodig.
Bottel dit warm en verseël dit wanneer afgekoel.
Bron; Onbekend
Plasing: Tiana Botes / WATERTAND RESEPTE VIR OUD EN JONK
TURKSVYKONFYT
TURKSVYKONFYT
Skil1 kg ryp turksvye dun af en sny dit in klein stukkies op.
Voeg 625 ml water by.
Verhit dit tot kookpunt en kook dit 'n kwartier lank met die deksel op.
Haal die kastrol van die stoof af.
Voeg by:
375 g witsuiker, sap van 'n halwe suurlemoen,
1 knoets gekneusde, gedroogde gemmerwortel
knippie sout
Verhit die mengsel stadig tot kookpunt en roer dit aan die begin totdat al die suiker opgelos is.
Kook dit oor matige hitte totdat die konfyt helder en dik is.
Verwyder die gemmer en gooi dit weg.
Skep die skuim af.
Bottel dit warm en verseël dit wanneer afgekoel.
Bron: Inmaak / Preserveer resepte
TURKVY KONFYT
HEEL TURKSVY KONFYT
Skil 1kg ongeveer 10-12 klein -mediumgroot turksvye....
Daar gaan soveel in 'n heuningbottel, prik met langtand vurk dwarsdeur turksvy, Kook in 1liter water tot deurskynend raak, dreineer.
Gebruik water vir stroop
Voeg 4kop suiker by water plus halwe suurlemoen se sap en roer tot al die suiker opgelos is
Laat kook die stroop en skep die turksvye een een in kokende stroop
Stel stoofplaat af tot nr 4-5 en kook konfyt tot stroop soos lawa borrel en vrugte heeltemal deurskynend is.
Ongeveer 4 ure se kook
Bottel warm in warm bottels en verseël dadelik.
Die vrugte behoort heel te bly.
Bron: Onbekend
Plasing: Tiana Botes / WATERTAND RESEPTE VIR OUD EN JONK
Prickly pear and chilli chutney 16 prickly pears
500 gr onion
1 teaspoon ground ginger
50 ml white vinegar
150 g sugar
1 teaspoon salt
1 stick cinnamon
1/2 teaspoon chopped fresh chilli
Peel the pears, leave 2 whole, cut into small pieces and pass them to other food mill to remove seeds.Add all other ingredients in a bowl and leave for 2 hours.Cook over very low heat for about 2 hours, stirring often, checking the consistency should be like a jam.
Put into sterilized jars, seal and let cool upside down.( Italiaanse vriend )
Foto: google
Carol Elliott Claassen
__._,_.___
http://groups.yahoo.com/group/resepte
Subscribe: resepte-subscribe@yahoogroups.com
List owner: resepte-owner@yahoogroups.com
http://www.facebook.com/ResepteRecipes
Forward or send anything you would like to share to: eposvriende-owner@yahoogroups.com
• Privacy • Unsubscribe • Terms of Use
__,_._,___
No comments:
Post a Comment