Ontvang van Andrina
Die basiese deeg resep kan gebruik word en uitgerol word.
Die vleis gaar gemaak word soos verlang & dan in die deeg gesit word. Bak
in oond
Bestandele
·
Kookolie vir vlak braai
·
1 Koppie Kookwater
·
2 Eiers
·
Knypie Sout
·
2 Teelepels Bakpoeier
·
2 Eetlepels Suiker
·
2 Koppies (500ml)
Koekmeelblom
Aanwysings
Klits die kookwater by die eiers: klits goed. Voeg die eiermengsel by die meelmengsel en
klop met ‘n houtlepel tot goed gemeng; die beslag is slap.
Skep dessertlepels vol beslag in matig warm kookolie in ‘n braaipan. Braai die vetkoek totdat
die onderkant goudbruin en die bokant vol lugborrels is. Draai om sodat die bokant ook goudbruin
kan braai. Plaas die Vetkoek op kombuispapier sodat alle oortollige olie daarin kan dreineer.
Sit die Vetkoek warm voor met botter en heuning of
appelkooskonfyt of met maalvleis.
Die raad kom van Corrie:
My vriendin maak sulke lekker vetkoekies met mince in. Ek het dit
nog nie probeer nie, is 'n ramp as dit by kosmaak kom.
Sy sĂȘ sy koop sommer
gewone deeg by Checkers/SPAR/P 'n P. Laat dit rys, deel dan in
bolletjies, rol dit dun uit en bak olie moenie te warm wees nie.
Sy maak hare nogal klein, want sy maak baie platters en dit is heerlik. Hoop dit help.
Sy maak hare nogal klein, want sy maak baie platters en dit is heerlik. Hoop dit help.
No comments:
Post a Comment