Aartappelsop met sampioene
50 g (50 ml) botter
2 knoffelhuisies, fyn gekap
2 uie, fyn gekap
250 g gekapte spek
4 aartappels, geskil, in blokkies gesny
250 g sampioene, in skyfies gesny
50 ml (4e) witwyn {opsioneel}
410 g hoenderroomsop
250 ml (1k) water
250 ml (1k) melk
10 peppadews, in repies {opsioneel}
sap en skil van ½ suurlemoen OF
100 ml suurroom
4 roosmaryntakkies OF {afronding}
10 ml droƫ roosmaryn {afronding}
1. braai knoffel en uie in botter, voeg spek by
2. roer aartappels en sampioene by en braai
3. gooi res van bestanddele by en prut 25 - 30min of tot aartappels
sag is
4. Geur na smaak, sit warm voor en rond met roosmaryntakkie af
No comments:
Post a Comment