MELKTERT
MET
‘N SUURLEMOENKINKEL
1
pakkie lemon creams (suurlemoenroompies)
75ml
botter gesmelt
1
pakkie tennisbeskuitjies
1 liter
melk
1 blik
kondensmelk
1
ekstragroot eier
1
hoogvol eetl vlapoeier
2 eetl
mielieblom (maizina)
knippie
sout
fyn
kaneel
Maak
die pakkie lemoncreams (suurlemoen roompies) fyn in
die voedselverwerker
en voeg
die gesmelte botter daarby en meng goed deur. .
Druk
dit onder in ‘n tertbord vas en hou solank eenkant.
Maak
‘n pasta van die vla, mielieblom, suiker en eier.
Verhit
die melk en kondensmelk tot kookpunt. (Kan ook in
mikrogolf gedoen word).
Voeg
die vla pasta by met ‘n dun straaltjie terwyl u die
warm melkmengsel aanhoudend roer.
Kook
oor lae hitte terwyl u dit steeds roer totdat dit
gaar en dik is. (Kan ook in mikrogolf gedoen word)
Roer
net na elke minuut ± vir so 5minute afhangende van
sterkte van oond.
Skep
nou die helfte van die melkpap bo-op die
suurlemoenroompie kors,
pak
‘n lagie tennisbeskuitjies bo-op en skep die ander
helfte melkpap
bo-oor
die laag tennisbeskuitjies.
Rond
die boonste laag af met gekrummelde
tennisbeskuitjies.
Strooi
bietjie fyn kaneel oor en laat heeltemal
afkoel sodat dit behoorlik stol.
Sny nou
in blokkies of driehoekskyfies en geniet dit saam
met ‘n heerlike koppie boeretroos.
U kan
natuurlik die tert garneer met ‘n paar jong
suurlemoenblaartjies. ‘
(Uit
Anna Eksteen se nuusbrief)Koop
Anna se e-boeke by Kalahari