SWELLENDAMKOEK
Die vulsel word eerste gemaak,
want dit moet heeltemal
afkoel.
VULSEL:
1 liter melk,
7 gelykvol eetlepels vlapoeier,
knippie sout,
suiker na smaak.
Maak dik vla met bogenoemde
bestanddele en laat heeltemal
koud word. Verwyder roomlaag bo-op wanneer koud en smeer oor drie van
die koue
koeklae.
Klits 4 eiers tot skuim.
Voeg 2 koppies suiker geleidelik by en klits baie goed.
Smelt 125 g margarien en 1 k melk en bring tot kookpunt.
Voeg 2 koppies meel by eiermengsel, asook 'n knippie sout en 2
teelepels
vanielje.
Strooi 2 teelepels bakpoeier bo-oor die meelmengsel.
Gooi nou warm melkmengsel bo-oor.
Laat staan minstens 2 minute en klop dan vinnig.
Gooi uit in koekpanne (2) en bak by 190°C vir 30 minute.
Laat bietjie afkoel en sny elke laag in 2.
Terwyl die koeklae bak, maak
die versiering:
VERSIERING
250 g sagte margarien,
2 k versiersuiker,
4 t vanieljegeursel
Klits bogenoemde goed saam tot
romerig.
Plaas nou die koeklae op
mekaar en versier die boonste laag
met die versiering.
Eet die koek terwyl nog so
louwarm.
Uit die nuusbrief van Danie van
egafrikaans.co.za
No comments:
Post a Comment