PAPTERT – verby lekker
Braaivleis met n paptert is die ware Jakob.
Die paptert kan al die vorige dag gemaak word
en net
op die dag van die braai in die oond gesteek word.
Jy kan n paptert verskeie geure en smake gee.
BENODIG:
3 koppies
mieliemeel pap
3 koppies
melk
4 koppies
water
60ml
botter
1 pakkie
spek ( bacon)
1 ui in
ringe gesny
30 ml olie
1 blikkie
tamatie en uie mengsel
10 ml
gemengde kruiepap
4
kaasworsies ( as jy het, anders los jy dit uit)
1 blik
heelpit mielies
2 koppies
gerasperde kaas van jou keuse
sout en
peper
Heelpit
Mielies
Metode:
braai die
uie in 30 ml oliepap
snipper
die spek en braai saam met die uie
sny die
worsies in ringetjies en braai ook saam met spekpap
roer 10ml
gemengde kruie en tamatie in blikkie by en kook deur vir 10 minute
– hou
nou die mengsel eenkantpap
verhit die
melk en water in n kastrolpap
voeg die
mieliemeel, sout en peper by en roer dat dit nie klonte maak nie
– laat dit vir
15 minute prut
roer die
botter by die pappap
roer die
heelpitmielies in die pappap
smeer n
oondvaste bak en skep n lagie pap onder in die bakpap
gevolg
deur n lagie spek en uie mengselpap
gevolg
deur n lagie kaas, herhaal die lagies nog een keerpap
eindig
heel bo met n lagie kaaspap
bak dit
vir 40 minute by 180 grade Celsius
Jy kan enige vulsel gebruik waarvan jy hou.
Die spek kan vervang word met groente.
Die
keuse van
die kaas berus ook op n persoonlike besluit.
Resep:
maridakook.com
No comments:
Post a Comment