Thursday, December 12, 2013

Paptert

Paptert

PAPTERT – verby lekker

 

Braaivleis met n paptert is die ware Jakob.

Die paptert kan al die vorige dag gemaak word en net op die dag van die braai in die oond gesteek word.

Jy kan n paptert verskeie geure en smake gee.

 

 

BENODIG:

    3 koppies mieliemeel pap

    3 koppies melk

    4 koppies water

    60ml botter

    1 pakkie spek ( bacon)

    1 ui in ringe gesny

    30 ml olie

    1 blikkie tamatie en uie mengsel

    10 ml gemengde kruiepap

    4 kaasworsies ( as jy het, anders los jy dit uit)

    1 blik heelpit mielies

    2 koppies gerasperde kaas van jou keuse

    sout en peper

 

Heelpit Mielies

 Metode:

    braai die uie in 30 ml oliepap

    snipper die spek en braai saam met die uie

    sny die worsies in ringetjies en braai ook saam met spekpap

    roer 10ml gemengde kruie en tamatie in blikkie by en kook deur vir 10 minute –          hou nou die mengsel eenkantpap

    verhit die melk en water in n kastrolpap

    voeg die mieliemeel, sout en peper by en roer dat dit nie klonte maak nie – laat dit vir 15 minute prut

    roer die botter by die pappap

    roer die heelpitmielies in die pappap

    smeer n oondvaste bak en skep n lagie pap onder in die bakpap

    gevolg deur n lagie spek en uie mengselpap

    gevolg deur n lagie kaas, herhaal die lagies nog een keerpap

    eindig heel bo met n lagie kaaspap

    bak dit vir 40 minute by 180 grade Celsius

Jy kan enige vulsel gebruik waarvan jy hou.

Die spek kan vervang word met groente.

 Die keuse van die kaas berus ook op n persoonlike besluit.

 

Resep:  maridakook.com

No comments:

Post a Comment