Hierdie ster resep is al 'n ruk gelede op die webwerf geplaas. Meermin het die resep na Eskort toe gestuur en die resep kom in 'n baie spesiale uitgawe van Eskort.
Dankie Meermin
Ek het die volgende van Meermin ontvang:
Wil julle maar net laat weet dat ek met hierdie resep van my, die Eskort kompetisie gewen het!! Die resep gaan in hulle 100 jaar resep boek verskyn!
Bestanddele
450 ml melk
1 pak Bacon (die fyn een)
500 ml Cheddar kaas (ek gebruik baie meer, rasper ook enige soort wit kaas omtrent selfde hoeveelheid) DALK MOET EK DIE TERT MEERMIN SE KORSLOSE KAAS SOUT TERT noem ;-)
125 ml koekmeelblom
3 eiers geklits
1 ui (fyn gekap) kan twee uie ook gebruik
Sout
AROMAT
Pepper
Sweet Basil of Parsley (droog) na smaak
Meng alles saam. Smeer 'n oondvaste bak. Skep daarin en bak tot gaar. Kan ronde Pyrex bakke of langes
Display problems? View this newsletter in your browser. | | Hierdie ster resep is al 'n ruk gelede op die webwerf geplaas. Meermin het die resep na Eskort toe gestuur en die resep kom in 'n baie spesiale uitgawe van Eskort. Dankie Meermin Ek het die volgende van Meermin ontvang: Wil julle maar net laat weet dat ek met hierdie resep van my, die Eskort kompetisie gewen het!! Die resep gaan in hulle 100 jaar resep boek verskyn! Bestanddele 450 ml melk 1 pak Bacon (die fyn een) 500 ml Cheddar kaas (ek gebruik baie meer, rasper ook enige soort wit kaas omtrent selfde hoeveelheid) DALK MOET EK DIE TERT MEERMIN SE KORSLOSE KAAS SOUT TERT noem ;-) 125 ml koekmeelblom 3 eiers geklits 1 ui (fyn gekap) kan twee uie ook gebruik Sout AROMAT Pepper Sweet Basil of Parsley (droog) na smaak Meng alles saam. Smeer 'n oondvaste bak. Skep daarin en bak tot gaar. Kan ronde Pyrex bakke of langes gebruik maak geen verskil nie. Lekker eet, in my huis word hierdie tert net nooit koud nie.
|
1 x 1,5 kg ontbeende, gevlekte skaapboud ¼ koppie olyfolie ¼ koppie vars suurlemoensap (verkieslik nie gebottelde suurlemoensap nie) 1 teelepel gedroogde roosmaryn... 1 knoffeltoontjie, gekneus (as jy van baie knoffel hou, kan jy meer bysit) Sout en peper na smaak Metode Sit die skaapboud in ’n plastiekbak met ’n deksel in yskas. Marineer dit oornag in die bestanddele hierbo genoem (behalwe die sout en peper) en draai die boud een maal om. Sit die vleis op ’n rooster en braai dit oor lae hitte vir ongeveer twee uur of tot dit gaar genoeg is volgens jou smaak. Sprinkel sout en peper oor en sit voor met die volgende jogurtsous Vleis sny makliker in skywe as jy dit vir sowat 10 minute laat “rus” voordat jy dit sny. Jogurtsous 2 eetlepels botter 4 eetlepels koekmeel 1 x 150 ml houer gewone jogurt 1 x 500 ml houer karringmelk 1 teelepel droë pietersielie (EK gebruik vars pietersielie meng laaste in) 2 teelepels droë grasuie (Vars) ¼ teelepel sout ¼ teelepel peper Smelt die botter oor lae hitte in ’n kastrol en roer die meel by.Roer dit vinnig totdat die klonte opgelos is en voeg die res van die bestanddele by. Laat dit vir ’n minuut of twee saggies prut (die jogurt sal skif as daar te veel hitte is) en sit voor saam met die vleis Resep ontvang per Whatsapp Read more. |
Resep ontvang per whatsapp 375 ml koekmeelblom 10 ml bakpoeier 15 ml suiker 2 ml sout 2 eiers 180 ml melk Olie vir braai Meng die meel, bakpoeier, suiker en sout in ’n bak. Klits die eiers en melk saam en voeg by die droë bestanddele. Klits tot ’n dik, gladde beslag vorm. Voeg ’n paar druppels melk by as die beslag te dik is. Verhit olie in ’n pan. Moenie dit te warm maak nie, anders brand die vetkoeke voor dit deur gebak is. Braai groot eetlepels vol van die mengsel in die olie tot goudbruin aan albei kante en deur gaar. Dreineer op kombuispapier en sit warm voor. Eet met botter, appelkooskonfyt of stroop en gerasperde kaas. Lewer 6-8 vetkoeke Read more. |
Joey Hanekom KORS 60 gr margarien, 12,5 ml olie, 2 ml NATREEN vloeibare versoeter (vervang 25 ml suiker), 2 ml vanieljegeursel, 1 eier, geklits, 65 gr volkoringmeel, 60 gr koekmeelblom, 5 ml bakpoeier. 1. Room marg, olie, versoeter en geursel. 2. Klop eier by margarienmengsel. 3. Meng meel en bakpoeier. Roer by margarienmengsel om 'n sagte hanteerbare deeg te vorm. 4. Druk deeg in tertbord vas (250 mm-deursnee). Prik met vurk. 5. Bak 180 grade C vr 20 min tot ligbruin en gaar. VULSEL: 500 ml afgeroomde melk, 25 ml koekmeelblom, 25 ml mielieblom, 12,5 ml vlapoeier, 125 ml afgeroomde melk, 2 geklitste eiers, 5 ml NATREEN vloeibare versoeter, 5 ml vanielje geursel, 2 ml amandelgeursel, fyn kaneel. 1. Verhit melk tot kookpunt. 2. Meng Meel, mielieblom, vlapoeier en melk tot glad en klontvry. 3. Roer meelpasta in dun straaltjie by kokende melk. Roer en kood tot dik en gaar. 4. Roer van die gaar vlavulsel by eier. Gooi als terug in kastrol. Roer en kook vr 2 min. 5. Roer versoeter en geursel by. Skep in gaar tertkors. 6. Strooi kaneel oor vulsel. Laat afkoel voor dit gesny word. Verkoel melktert tot gebruik. MELKTERT is heerlik!!!!! Read more. |
| | Teken Uit - Edit your subscription
Frik Lombard Posbus 1338 Nigel 1490 frik.lombard@gmail.com |
|
No comments:
Post a Comment