Kerrieboontjieslaai
Deur Arina du Plessis
Aangesien ’n mens die slaai kan bottel, gee ek ’n groot resep, wat genoeg is vir sowat 6 flesse van 500 ml elk.
■ Ongeveer 2 kg groenboontjies
■ 3 groot uie, redelik grof gekap
■ 750 ml wit druiweasyn
■ 750 ml suiker
■ 40 ml matige kerriepoeier
■ 15 ml borrie
■ 15 ml seesout
■ 110 ml mielieblom
■ 60 ml water
Maak die groenboontjies skoon en kerf redelik grof.
Sit die boontjies en uie saam in ’n mengbak en bedek met kookwater.
Laat staan vir 10 minute en gooi die water af.
Herhaal die proses nog een keer en dreineer goed.
Verhit die asyn en suiker saam tot kookpunt.
Meng die kerriepoeier, borrie, sout en mielieblom met die water tot ’n pasta.
Voeg ’n bietjie van die warm asynmengsel daarby en roer deur.
Giet alles terug in die kastrol en verhit tot kookpunt, terwyl jy roer.
Voeg die boontjie-en-uiemengsel by die kerriesous en prut stadig vir ’n paar minute tot die boontjies net-net gaar is.
Skep die slaai in gesteriliseerde flesse en verseël onmiddellik met gesteriliseerde deksels.
Laat afkoel en bêre op ’n koel, droë, donker plek.
As jy ’n fles boontjieslaai oopgemaak het, bêre daardie fles in die yskas.
Lewer ongeveer 3 liter slaai.
Met vergunning landbou.com
ePosVriende blog http://eposvriende.blogspot.com
Web-site www.liplekker.co.za
Resepte Blog http://lekkerresepte.blogspot.co.za
Recipes Blog http://lekkerresepte.blogspot.co.za
No comments:
Post a Comment