Tamboesies (Koekoes)
(amper soos miniatuur vlaskywe)
Vulsel
37.5ml Maizena
37.5ml Vla poeier
60ml Suiker
125ml Melk poeier * gemeng met
500ml water
5ml vanilla
Kook alles behalwe vanilla stadig totdat vla dik word.
Roer vanilla by en laat effens afkoel.
Gebruik enige melkpoeier* wat met water gemeng kan wat dan gebruik kan word soos gewone melk.
Doppies
Koop gevriesde blaardeeg en sny in blokkies - ongeveer 3 x 5 cm.
Bak volgens aanwysings (of 200C ) todat dit gepos en gaar is.
Split elke doppie in die middel sodra dit uit die oond kom.
Laat afkoel.
Skep vla mengsel op die onderste helfte van die doppie en plaas die boonste helfte terug op die vla.
Meng versiersuiker met water tot loperig en smeer liggies oor die boonste doppie.
Laat koud word in die yskas.
No comments:
Post a Comment