DADELGEMMERPOEDING
Rika
Theron
Bestanddele
Stroop
Kook 'n stroop van 1 koppie suiker en 2 koppies water.
Kook 'n stroop van 1 koppie suiker en 2 koppies water.
Bestanddele
Poeding
1 k meel,
1/3 k melk,
1/2 k fyngesnyde dadels of korente,
1/2 t gemmer,
1 1/2 t koeksoda,
1 eier,
1/2 t sout,
2 e botter,
2 e appelkooskonfyt.
1 k meel,
1/3 k melk,
1/2 k fyngesnyde dadels of korente,
1/2 t gemmer,
1 1/2 t koeksoda,
1 eier,
1/2 t sout,
2 e botter,
2 e appelkooskonfyt.
Metode
Smelt konfyt en botter en voeg melk waarin soda opgelos is, by.
Klits eier by asook dadels of korente.
Voeg droƫ bestanddele by.
Gooi in gesmeerde bak en gooi 1 koppie van die stroop daaroor.
Bak 'n rukkie in matige oond (180°C).
Gooi weer 'n koppie stroop oor en bak tot gaar - ongeveer 35 minute.
Haal uit en gooi res van stroop oor warm poeding en bedien met vla.
(Ongeveer 1/3 k brandewyn kan by stroop gevoeg word - dit gee 'n heerlike smaak.)
Smelt konfyt en botter en voeg melk waarin soda opgelos is, by.
Klits eier by asook dadels of korente.
Voeg droƫ bestanddele by.
Gooi in gesmeerde bak en gooi 1 koppie van die stroop daaroor.
Bak 'n rukkie in matige oond (180°C).
Gooi weer 'n koppie stroop oor en bak tot gaar - ongeveer 35 minute.
Haal uit en gooi res van stroop oor warm poeding en bedien met vla.
(Ongeveer 1/3 k brandewyn kan by stroop gevoeg word - dit gee 'n heerlike smaak.)
http://www.liplekker.co.za/2018/09/dadelgemmerpoeding.html/
No comments:
Post a Comment