Genoeg vir 6
• botter vir smeer
• 200 g (1 pak) liggies gerookte salm
• hand vol grasuie, fyn gekap + ekstra
• 250 ml (1 k) dubbeldikroom
• 250 ml (1 houer) crème fraîche
• 12 eiers
• sout en gemaalde swartpeper
• 80 ml (1⁄3 k) parmesaan, fyn gerasper
Roosterbroodvingers
6 snye witbrood, korsies afgesny
60 ml (¼ k) botter
- Voorverhit
die oond tot 190 °C en smeer 6 x 250 ml- hitte bestande bakkies met
botter.
- Skep ewe veel
gevlokte salm in elke bakkie. Strooi grasuie oor en verdeel die room en
crème fraîche tussen die bakkies.
- Sit die
bakkies in ’n oondpan en gooi kookwater in tot die bakkies halfpad in die
water staan.
- Breek twee
eiers in elke bakkie.
- Geur met sout
en peper en strooi die parmesaan oor.
- Bak die eiers
vir 15 min. of tot die eierwitte net gestol en die eiergeel nog loperig
is.
- Maak intussen
die roosterbrood vingers deur elke sny brood in 3 repies te sny.
- Druk met ’n
hartjie koekie drukker ’n klein hartjie aan die onderkant van elke vinger uit.
- Braai die
vingers vir sowat 1 min. aan elke kant oor matige hitte in die vooraf
verhitte botter tot goudbruin en krakerig.
- Strooi ekstra
grasuie oor en sit die gebakte eiers saam met die roosterbrood vingers
voor.
Bron: inenomdiehuis.com
• botter vir smeer
• 200 g (1 pak) liggies gerookte salm
• hand vol grasuie, fyn gekap + ekstra
• 250 ml (1 k) dubbeldikroom
• 250 ml (1 houer) crème fraîche
• 12 eiers
• sout en gemaalde swartpeper
• 80 ml (1⁄3 k) parmesaan, fyn gerasper
6 snye witbrood, korsies afgesny
60 ml (¼ k) botter
Bron: inenomdiehuis.com
No comments:
Post a Comment