Thursday, December 12, 2013

Pampoen pastei 3 Koppies rou pampoen (Butternut of boerpampoen) 1 Kaneel stokkie 1 Eetlepel suiker 1 Koppie meel 4 Tee lepels bakpoeier 1 Koppie suiker 4 Eetlepels gesmelte botter 2 Eiers 1 Teelepel sout 1 Koppie room Kaneel Suiker vir oor strooi (Kaneel en suiker gemeng na smaak - soos vir pannekoek) Kook Pampoen, Kaneel stokkie en 1 Eetlepel suiker tot sag en droog gekook. Druk die pampoen fyn (mash) Roer die meel, bakpoeier, sout botter en 1 koppie suiker by. Laastens die room. Meng goed en gooi in ‘n gesmeerde oondbak strooi kaneel suiker oor. Bak vir ongeveer 20 tot 30 min by 180grade C tot gaar.

Pasteie

Pampoen pastei

 

3 Koppies rou pampoen (Butternut of boerpampoen)

1 Kaneel stokkie

1 Eetlepel suiker

 

1 Koppie meel

4 Tee lepels bakpoeier

1 Koppie suiker

4 Eetlepels gesmelte botter

2 Eiers

1 Teelepel sout

1 Koppie room

Kaneel Suiker vir oor strooi (Kaneel en suiker gemeng na smaak  - soos vir pannekoek)

 

Kook Pampoen, Kaneel stokkie en 1 Eetlepel suiker tot sag en droog gekook. Druk die pampoen fyn (mash)

Roer die meel, bakpoeier, sout botter en 1 koppie suiker by.

Laastens die room.

Meng goed en gooi in ‘n gesmeerde oondbak strooi kaneel suiker oor.

Bak vir ongeveer 20 tot 30 min by 180grade C tot gaar.