Monday, November 3, 2014

Ertjie Sop

 

 

Ertjiesop

15 ml. sonneblomolie
1 ui ( geskil, gekap )
125 g. spekvleis ( gekap )
1 knoffelhuisie ( gekneus )
2 ml. vars neutmuskaat ( gerasper )
250 g. split-ertjies
1,5 Liter groente-aftreksel
sout en peper
2,5 ml. suiker
150 ml. room
vars pietersielie vir garnering ( gekap )

Verhit olie en soteer ui daarin tot sag en deurskynend. Voeg spekvleis by en braai tot dit begin bros word. Voeg knoffel by en roerbraai vir sowat 1 minuut. Roer neutmuskaat, ertjies en aftreksel by. Bedek en laat prut vir 1 uur of tot ertjies sag is. Geur na smaak, roer suiker en room by en verhit tot deurwarm. Garneer met pietersielie.
Indien verkies kan 250 g. jambon-ham, in blokkies gesny, saam met ertjies bygevoeg word.
Split-ertjies is geel of groen en het 'n soeterige smaak. Kook saam met uie en wortels en geur met 'n lourieblaar en grof gemaalde sout en peper - 1 1/2 uur vir geweekte en 2-2 1/2 uur vir ongeweekte ertjies.      

No comments:

Post a Comment